Hop til hovedindholdet

InnoRest Konference: Er dine rester penge værd?


Dato og tid

Onsdag d. 12. december 2018 kl. 08:30 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 7. december 2018 kl. 12:00

Sted

Centrovice , Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg Centrovice
Damsbovej 11
5492 Vissenbjerg

InnoRest Konference: Er dine rester penge værd?


Arrangementsbeskrivelse



12. december er Food Fyn sammen med innovationsnetværket for Biomasse Inbiom, Centrovice og MiljøForum Fyn værter for en konference, der skal give inspiration til, hvordan fynske fødevarevirksomheder kan udnytte deres restproduktion til at forædle resterne eller skabe en helt ny produktion.


Food Fyns nystartede projekt ”InnoRest” er afsæt for den kommende konference om, hvordan fødevarevirksomhedernes restprodukter kan blive penge værd. Det er nemlig et stort potentiale i at tænke innovative tanker om den overskudsproduktion, som fødevarevirksomheder har, både fra en grøn og en økonomisk bæredygtighedsvinkel.

På konferencen bliver du præsenteret for en række oplægsholdere, der fortæller, hvordan de genanvender og skaber merværdi af deres rester. Der vil ligeledes være en workshop med erhvervsudveksling og dialog om, hvordan restproduktionen kan udnyttes.

Program for dagen:

8:30 Ankomst, registrering & morgenmad

9:00: Værdifuld biomasse i landbruget 
v. Udvikling Fyn 

Bioøkonomien - En genvej til værdi- og jobskabelse via bedre udnyttelse af de biologiske ressourcer 
v./ Lene Lange, LLa-Bioeconomy, Research & Advisory

9:30 Potentialet i fødevarerester

Hvilke forædlingsmuligheder findes der inden for rester fra frugt- og bær forarbejdningen samt fermenteringsmuligheder for grøntsags restprodukter
v./ Karin Loft Eybye, Teknologisk Institut 

Bioraffinering i pilotskala – proteinkoncentrater og fiberprodukter fra fx roetoppe samt nye initiativer om sidestrømme fra raps, oliven og grønsager.
v./ Nikolaj From Petersen, Teknologisk Institut

Højværdistoffer i frugt og grønt - nye muligheder for genanvendelse af dine restproduktioner 
Få konkrete eksempler på udvinding og anvendelse af højværdistoffer fra blandt andet kartoffelskræller, juicepulp og gulerødder. 
v./ Ditte Baun Hermund, DTU Food

Kan frugt og grønt blive mere end bare frugt og grønt?
Hør om potentialet i frugt og grønt samt nogle af KBMs forskningsprojekter inden for anvendelse af frugt og grønt i forbindelse med ingredienser, kemikalier, farvestoffer, kosttilskud og medicin. 
v. / Xavier Fretté, SDU TEK

Paneldebat & spm. fra salen

11:00 Hvilke rester har vi & hvad kan vi gøre med dem?
Workshop – erfaringsudveksling & dialog

12:00 Netværk & frokost

12:45 Danske inspirationshistorier
Virksomhedshistorier – sådan kan rester fra landbruget genanvendes – hvorfor & hvordan?

Fra tomatrester til ketchup - men hvad med stilken? 
v./ Claus Duedal Jacobsen, salgschef, Alfred Pedersen & Søn

Hvordan branding og konceptudvikling gør rester af gulerødder til en fornuftig forretning
v. /Thomas Munk Niekrenz, ejer, HorseCarrots

Brødrene Kjeldahl – udfordringer og succes ved at tænke innovation ind i rester af løg og kartofler
v. / Annemette Undén, forretningsudvikler, Miljøforum Fyn

Paneldebat & spm. fra salen

13:45 Strategi er ikke vigtigt - eller er det?

Hvad vil det sige, at gå i gang med et nyt tiltag på sin virksomhed og hvad kan en strategi give af gevinster i den proces? 
v./ Katrine Boller, Centrovice

13:55 Afrunding og tak for i dag!
v. Udvikling Fyn

Pris
Deltagelse i konferencen er gratis.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >