Lancering af Platform for Autonome skibe


Dato og tid

Fredag d. 28. september 2018 kl. 10:00 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 20. september 2018 kl. 12:30

Sted

Restaurant Kompasset
Værftsvej 15
5600 Faaborg
Denmark

Arrangør

Udvikling Fyn P/S
+45 63759500
kontakt@udviklingfyn.dk

Fremtiden for skibsfart byder uden tvivl på øget grader af autonomi, hvad enten det er beslutningsstøtte eller ubemandede skibe. Der er dog et stykke vej til et fuldt autonomt skib, hvor mange teknologier skal udvikles og lovgivning skal på plads. Fyns Maritime Klynge understøtter udviklingen mod det autonome skib og etablerer derfor en ny netværksgruppe, ”Platform for autonome skibe”, og du er inviteret med til lanceringen!

For at starte ”Platform for Autonome Skibe” ordentligt, skal vi naturligvis have demonstreret et autonomt skib. Dette står amerikanske Sea Machines Robotics og Tuco for. Sea Machines vil fremvise deres nyeste system SMR300 på Tuco’s Pro-Zero-serie i Faaborg Havn.

Lanceringen af platformen og demonstrationen finder sted
                             
                         fredag d. 28. september, kl. 10.-14
                                 Restaurant Kompasset 
                              Værftsvej 15, 5600 Faaborg

Agenda til mødet

Amerikanske Sea Machines leverer autonome teknologier til den maritime branche og er braget ind på den danske maritime scene med projekter i samarbejde med Tuco og senest Maersk. Peter Holm fra Sea Machines vil fortælle om deres kompetencer inden for autonomi. Peter vil ligeledes fortælle mere om, hvordan de anskuer fremtiden for autonom skibsfart.

Tuco er et mindre bådeværft, der bygger kompositbåde til professionelt brug inden for offshore, militær og akvakultur. Tuco har også kastet sig over autonomi, og er med i flere projekter omkring autonomi. Jonas Pedersen fra Tuco fortæller til mødet, hvordan Tuco arbejder med autonomi, og hvordan autonomi kan skabe værdi for Tuco.

Mogens Blanke fra DTU vil et indblik i konkrete projekter inden for autonom skibsfart. Mogens vil bl.a. fortælle om fordele og ulemper ved autonomi og hvilke udfordringer der er med autonomi på den korte og lange bane. Han vil eksempelvis give sine bud på, hvilke udfordringer der må løses nu for at komme godt i gang med autonomi.

Dagens sluttes af med matchmaking og networking, hvor det vil være muligt at møde potentielle nye partnere og diskutere projektmuligheder.

Baggrund platformen 

Platform for autonome skibe” er for alle med interesse i autonom skibsfart. I ”platform for autonome skibe” vil vi i fællesskab diskutere relevante emner for autonome skibe og vi vil igangsætte nye projekter inden for autonomi. Som deltager i platformen vil du derfor kunne møde partnere, udvikle projekter i fællesskab med andre, og du vil være med til at opbygge og få ny viden.
Platformen skal være drevet af samarbejde og med det formål, at skabe projekter og viden, der muliggør autonom skibsfart til fordel for medlemmernes egen forretning. Platformen vil invitere eksterne indlægsholdere og deltagere med til vores møder, såfremt det giver mening. Det er platformens formål at være medlemsdrevet, dvs. at deltagere i platformen bestemmer indhold og diskussionsemner fra møde til møde.

Platformen koordineres af Fyns Maritime Klynge, der vil stå for referatskrivning, indkaldelse til møder etc.

 

Agenda

10.00-10.15     Velkomst v. Mads Rasmussen, Fyns Maritime Klynge

10.15-10.45     Et indblik i danske (færge)projekter v. Mogens Blanke, DTU

10.45-11.15     Autonomi fra en bådebyggers perspektiv v. Jonas Pedersen,                                  Tuco

11.15-12.00     Frokost

12.00-12.30     Autonomi fra en system udviklers-perspektiv v. Peter Holm,                                    Sea Machines Robotics

12.30-13.30     Live demo – testsejlads i Faaborg Havn

13.30-             Networking og tak for i dag

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Udvikling Fyn P/S
+45 63759500
kontakt@udviklingfyn.dk